„Conceptul de Medicină Creştină‟ - conferinţa prof. univ. dr. Pavel Chirilă

Luni, 31 octombrie, Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă a susţinut conferinţa cu titlul „Conceptul de Medicină Creştină‟.

Invitatul a vorbit echipei Providenţa şi celorlalti invitaţi despre noțiunile de sănătate și boală din perspectiva creștină, cauzele spirituale ale bolilor, câteva condiţii esenţiale pentru o vindecare completă dar şi multe alte subiecte de interes.

Printre ideile sublinitate de invitatul nostru amintim:

  • În bolnav suferă Hristos, în preot dezleagă Hristos, în doctor lucrează Hristos.
  • Boala îl ajută pe om să îşi vadă limitele.
  • „Sufletul este mai uşor de vindecat decât trupul.” – Sfântul Ioan Gură de Aur
  • „Ca un medic să fie creştin trebuie în primul rând să fie tolerant. Să nu îşi judece pacienţii, să îi accepte aşa cum sunt şi cel mai important e să se roage pentru ei.”

Conferința a fost organizată de Spitalul „Providenţa‟ şi face parte dintr-un proiect de formare profesională şi personală care cuprinde un ciclu de cursuri şi ateliere pe teme de interes general adresate personalului din cadrul celor două instituţii medicale.

***

Pavel Chirilă este doctor în științe medicale, medic primar, profesor de Bioetică, cu supraspecializare în fitoterapie și homeopatie. Autor sau coautor al unor diverse studii de specialitate, el a pus bazele mai multor instituții: spitalul creștin Christiana din București, școala postliceală sanitară și editura cu același nume, o clinică de tratamente naturiste – „Naturalia” și Centrul de îngrijiri paliative „Sf. Irina”, pentru bolnavii de cancer. Este, așadar, un doctor care se ocupă nu doar de vindecarea trupului, ci și de suflet.