Cu Sfântul Nicolae acasă ...

Atunci când toată lumea îl așteaptă pe moș Nicolae, în special copiii, Paraclisul Mitropolitan Sf Nicolae Domnesc Iași, în parteneriat cu Fundația Medicală Providența au împărțit daruri, alimente, haine, jucării, produse de curățenie pentru 40 de familii sărace din satul Domnița, comuna Țibana, județul Iași și au oferit servicii medicale celor aflați în dificultate.

Cum facerea de bine ne bucură sufletul, şi nutrim cu toţii dorința de a petrece sărbătorile cu bine și sănătate, oamenii au fost consultați și au primit medicamente acolo unde a fost nevoie din partea d-nei doctor Alina Miclescu, medic primar medicină internă, Fundația Medicală Providența.

Credincioşii de la Paraclisul Mitropolitan au donat bani, alimente, îmbrăcăminte şi jucării pentru aceste familii, în valoare de 4.000 de lei. Bineînţeles că cel mai tare s-au bucurat copii.

,,Impresionant pe de o parte să vezi, să simți bucuria unor copii desculți care au primit daruri, șocant pe de altă parte, să-i vezi goi, tremurând de frig, într-o casă, care demult nu se mai poate numi în acest fel. Am remarcat și persoane cu probleme de sănătate, vârstnici sau adulți, pe care i-am direcționat către noi, cei implicați în servicii medicale la Iași și îi așteptăm cu drag să vină. Familii cu mulți copii, unde unii dintre ei  merg la școală, dar care trebuie susținuți, ajutați pentru a răzbi în viață. Acum chiar simt că eu am de toate, când am văzut cum pot trăi unii dintre noi, care poate n-au avut șansa unui trai mai bun”, ne-a împărtășit Chirvasă Nicoleta Cristina, asistentul social al Fundației Medicale Providența.

“An de an mergem la aceste familii în prag de iarnă. Aşa ştim noi să îl cinstim pe Sfântul Nicolae. Bucurăm copii sărmani, ajutăm părinţii lor, măcar pentru o perioadă şi prin grija Fundaţiei Medicale Providenţa încercăm să îi ajutăm şi pe cei bolnavi dintre ei. Părintele Eugen Ardelean, parohul de la Domniţa este un om cu un suflet mare şi care ştie ce înseamnă misiunea preoţească. Din păcate implicarea comunităţii este mai firavă deocamdată. Vom continua să îi ajutăm cât putem, să îi sprijinim pe copiii din aceste familii care vor să meargă la şcoală şi cu siguranţă vom reuşi. Îndemn pe toţi să facă un astfel de efort şi cu siguranţă altfel vor fi sărbătorile pentru ei. Niciodată nu e prea devreme sau prea târziu să ajuţi pe cel care nu are. Trebuie doar puţin efort şi puţin timp. Să evităm în a – i judeca sau compătimi. Noi vom continua şi până la Sărbătoarea Naşterii Domnului sperăm să mai ajungem odată acolo, la Domniţa. Uniţi în fapte bune vom fi mai puternici, vom răzbi mai uşor în toate, vom simţi pacea lui Dumnezeu în noi.” a concluzionat Pr Constantin Naclad coordonatorul Paraclisului Mitropolitan Sf. Nicolae Domnesc.