Echipa Providenţa alături de pelerinii de la Hramul Sfintei Parascheva

Echipa Spitalului, Policlinicii și Fundației Medicale „Providența” s-a mobilizat şi în acest an pentru pelerinii veniţi în Iași cu ocazia hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

În perioada 10-15 octombrie 2016, la cortul amplasat în curtea Mitropolitană, angajaţii şi-au asumat rolurile de voluntari şi au oferit pelerinilor mici daruri care au adus zâmbete şi căldură pe chipurile lor. Un ceai cald, iconiţe, baloane pentru cei mici sau dulciuri pentru adulţi s-au transformat în adevărate bucurii pentru credincioşii care au stat ore în şir la rând. Indiferent de vreme, de lungimea rândului, de faptul că au aşteptat şi peste 10 ore, pelerinii au oferit adevărate lecţii de credinţă şi nevoinţă.

„Nu poţi sta nemişcat la nevoia celui de lângă tine, acum e momentul să fim oameni, arătând că ne pasă de cei de lângă noi”, a mărturisit emoţionat Alexandru Munteanu, registrator medical la Policlinica „Providenţa”.

Cristina Chirvasa, asistent social la Fundaţia Medicală „Providenţa” ne povesteşte: „Emoţie şi bucurie am trăit alături de colegii mei. Un ceai cald a îndulcit inimile oamenilor şi ne-a umplut sufletele de mulţumire. Un zâmbet curat, o informaţie despre serviciile noastre medicale, baloane şi bomboane pentru copii, acestea au fost darurile şi jertfa noastră. Mulţumim Domnului că a dat tuturor putere!”

„În ciuda frigului şi a ploii torenţiale m-am bucurat că am împărţit câte un pahar de ceai fierbinte şi binefăcător pentru cei mai mulţi dintre pelerini. Bucuria acestora s-a transformat în bucuria noastră”, ne spune Ana Ciocanachi, coordonatorul bazei de fizioterapie de la Spitalul „Providenţa”.

Acţiunea de la cortul Providenţa a fost şi o ocazia de a implica elevi de liceu în acţiuni de voluntariat, la ediţia din acest an alăturându-se voluntari de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iaşi. Daria Unghianu, una din participante mărturiseşte: „M-am simţit utilă şi fericită să fiu de folos oamenilor iar această acţiune de voluntariat m-a ajutat să văd şi să înţeleg că poţi bucura un om cu un gest, oricât de mic ar fi.

În aceeaşi perioadă a funcţionat şi un punct de prim ajutor unde personalul medical specializat a acordat gratuit servicii medicale pentru pelerinii aflaţi în nevoie. Echipa care a depus mult suflet în îngrijirile medicale oferite a fost formată din medici specialişti, membri ai Asociaţiei Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi Români (AMFOR), studenţi la Medicină precum şi asistente medicale de la Spitalul şi Policlinica „Providenţa”. Gărzile efectuate de aceştia au fost răsplătite cu multe rugăciuni şi mulţumiri dar mai ales cu ajutor venit din partea Sfintei Cuvioase Parascheva şi al Sfântului Neofit Zăvorâtul.

Mulţumim tuturor celor care au jerfit din timpul lor şi Sfintei Parascheva care ne-a adus împreună!

Mai multe fotografii puteţi vizualiza aici.