Ne amintim de copilărie la Policlinica și Spitalul Providența

Ziua Copilului a fost sărbătorită mai repede la Spitalul și Policlinica „Providența”. Un grup de 15 copii cu vârste între 7 și 13 ani a venit din Parohia Schitu Duca, împreună cu preotul paroh, pentru a împărtăși bucurie pacienților şi pentru a beneficia de servicii medicale. După ce jumătate din copii a primit consultații la cabinetul de Oftalmologie, iar jumătate la cabinetul de O.R.L. din cadrul Policlinicii Providența, medicii au recomandat tratamentele necesare în cazul celor care au fost diagnosticați cu afecțiuni.

Cei mici au susținut apoi momente artistice atât la Spital, cât și la Policlinică, intonând cântece și recitând poezii. Totodată, elevii au expus florile și felicitările lucrate manual în cadrul atelierului de creație al parohiei, dând o formă frumuseții pe care o are vârsta lor.

Astfel de felicitări lucrate de ei au fost împărţite pacienţilor şi angajaţilor celor două aşezăminte medicale.

Copiilor le-a plăcut foarte mult, au simțit că munca lor este apreciată, valorizată, au prins încredere în ei. Fiecare copil a avut o lucrare expusă și toți au fost încântați de faptul că au luat contact cu un mediu nou și au avut ocazia de a vizita unitățile. Unii dintre ei vor reveni la control, după cum le-a recomandat medicul, în urma consultațiilor ”, a declarat Lucian Dumbravă, coordonator al atelierului de creație din cadrul Parohiei Schitu Duca.

La finalul vizitei, copiii au servit masa la Spitalul „Providența” și au primit câte un pachet cu dulciuri din partea Fundaţiei Medicale Providenţa în dar, de ziua lor, și în semn de recunoștință pentru prezență și pentru bucuria răspândită