Recuperare medicală, Medicină fizică şi Balneologie

Recuperarea medicală vizează procedurile necesare în tratamentul durerii şi în recuperarea deficienţelor funcţionale (incapacitate de muncă, infirmitate, handicap). 

Spitalul „Providenţa” pune la dispoziţia pacienţilor săi o gamă variată de proceduri de recuperare, atât în cadrul Secţiei Recuperare Medicală, cât şi în cabinetul din Ambulatoriul de specialitate.

Medicină internă

Medicina internă reprezintă una dintre cele mai complexe ramuri ale medicinei, ocupându-se prevenţia, diagnosticul şi terapia bolilor organelor interne. Printre specialităţile medicinei interne se numără: cardiologia, endocrinologia, alergologia/imunologia, gastroenterologia, hematologia, nefrologia, pneumologia, reumatologia, geriatria, oncologia.

În cadrul Centrului Medical “Providenţa” funcţionează un cabinet de Medicină Internă, consultaţiile medicale fiind realizate de o echipă de medici cu rezultate recunoscute atât în Iaşi, cât şi la nivel regional.

De asemenea, în cadrul Spitalului “Providenţa” funcţionează o Secţie  de Medicină Internă şi un cabinet de Medicină Internă în ambulatoriul de specialitate, către care se pot adresa pacienţi din întreaga zonă a Moldovei.

Pachete promoționale:

Cardiologie

Cardiologia este specialitatea medicală care cuprinde diagnosticul şi tratamentul bolilor inimii şi ale vaselor de sânge (boli cardiace congenitale, boli cardiace ischemice, insuficienţă cardiacă, valvulopatii, aritmii, boli ale pericardului). Cardiologii sunt medicii specializaţi în această ramură a medicinei, domeniul acestora de activitate fiind complet diferit faţă de cel al chirurgilor cardiovasculari, care realizează intervenţii chirurgicale pe cord.

Spitalul şi Policlinica “Providenţa” oferă servicii medicale în această specialitate atât bolnavilor care se prezintă cu trimitere de la medicul de familie, cât şi contra cost.

Pachete promoționale:

Gastroenterologie

Gastroenterologia este specialitatea care are scopul de a preveni, diagnostica şi trata afecţiunile aparatului digestiv, ficatului şi pancreasului. Pentru a stabili diagnosticul cu acutateţe, medicii specializaţi în Gastroenterologie au posibilitatea de a efectua ecografii, endoscopii digestive superioare şi colonoscopii, utilizând aparatură de ultimă generaţie.

Pachete promoționale:

Oftalmologie

Oftalmologia este disciplina medico-chirurgicală care are ca scop precizarea diagnosticului și tratamentul afecțiunilor oculare: cataractă, glaucom, strabism, vicii de refracție (hipermetropie, miopie, astigmatism) și urmărire a complicațiilor unor afecțiuni sistemice, de exemplu diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, afecțiuni endocrine, reumatologice etc.

Ochiul este organul de simț care face legătura dintre mediul înconjurător și om și totodată reprezintă oglinda sufletului și a trupului: „Luminătorul trupului este ochiul tău. Când ochiul tău este curat, atunci tot trupul tău e luminat; dar când ochiul tău e rău, atunci şi trupul tău e întunecat.”(Lc.11;34)

De aceea, sănătatea ochiului este deosebit de importantă și necesită o atenție deosebită atât din partea medicilor cât și a pacientului.

Providenţa oferă o gamă largă de servicii oftalmologice, atât în cadrul policlinicii, cât şi în cadrul spitalului, în Secţia de Oftalmologie şi în ambulatoriul de specialitate.

Anestezie și Terapie intensivă (ATI)

Anestezia şi terapia intensivă este specialitatea medicală care asigură, prin mijloace farmacologice şi tehnice specifice, condiţiile necesare pentru desfăşurarea intervenţiilor chirurgicale, dar şi suportul pacientului aflat în stare critică, în vederea evaluării şi tratării disfuncţiilor sau leziunilor diferitelor organe.

În cadrul Spitalului „Providenţa” funcţionează o secţie ATI dotată cu aparatură de înaltă performanţă, unde este asigurat suportul vital al pacienţilor aflaţi în stare critică.

Chirurgie generală

Chirurgia reprezintă  ramura medicinei care studiază si aplică metode de tratare a bolilor sau a leziunilor patologice cu ajutorul intervenţiilor operatorii.

Spitalul “Providenţa” oferă servicii de chirurgie generală (operaţii clasice şi laparoscopice), atât în cadrul Secţiei de Chirurgie generală, cât şi în cadrul cabinetului din ambulatoriul de specialitate, cu diagnosticarea precoce a oricărei afecțiuni ce necesită intervenţii chirurgicale, cât şi îngrijirea postoperatorie.